tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kyllin hyvä hoito

Ei kuulu munuaisia, onneksi olen taas listoilla.

Antibiottikuuri jaloista on jo loppunut, eikä silmätulehduksen antibiottitipat estäneet jonotusta, siispä olen taas munuaisensiirtolistalla. Vaikka kevään sesonki
(ystäväni sanoi keväällä olevan sesonki, koska nuoret kuolevat liikenneonnettomuuksissa enemmän keväällä kuin muina vuodenaikoina.) meni ohi, toivon silti saavani uuden elimen. Pakkohan on toivoa, sanoi lääkärinikin.

Hoidossa on ollut välillä tuskaisia tunteita, joskus hoito onnistuu huomaamatta. Opiaattia olen nauttinut hoidossa puolitoista vuotta, en tunne riippuvuutta. Ehkä on syytä kuitenkin varoa, ettei sitä syntyisikään. Kipu on ihan kamala välillä ja koska Suomessa pitäisi olla kivuton hoito, on minulla lääkärin suoma lupa saada Oxinormia. Jos lääkäri lupaa minun käyttää lääkettä, silloin eivät hoitajat saisi estää sen saamista. Kuitenkin liian usein olen saanut kohdata tiukan kontrolloivia hoitajia, jolloin lääkettä en ole saanut. Tätä keskustelua käymme hoitajien kanssa, kunhan osastonhoitaja ja lääkäri tulevat lomiltaan.

Jos minun pitää kerjätä, pyytää ja anoa lääkettä, pelkään koko hoitoa ja mietin menenkö ollenkaan. No, ehkäpä löydämme ratkaisun "kyllin hyvään hoitoon".

Näyttelyyn

Jännittävää, pääsin mukaan Kainuun kuvataiteilijoiden vuosinäyttelyyn Ylivieskaan kolmella työllä.
Nyt täytyy pakata ne huolellisesti.


tiistai 23. heinäkuuta 2013

pihapiirissäKaikki, paitsi puutarhanhoito on turhaa! Ihanan terapeuttista.
Pitu tulla niukka japanilaistyylinen kivipuutarha. Tuli sellainenkin, mutta kovin on runsas.


keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

varvaskuvia

Tällainen varvas oli vielä
pari viikkoa sitten.

Ja nyt jo näin hyvässä kunnossa. Tuhoutunut kynsi on vielä paikollaan ja onhan varvas pullukka. Tulehtunutta jalkaa parantelin seitsemän viikkoa. Oikean jalan pikkuvarvas vielä holtiton ja kivulias.

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Paluu omaan hoitoyksikköön

Vatsa oli vain hieman turvoksissa, vaikka mansikoita olen pistellyt kuin leipää, paitsi että enhän edes leipää pistele kuin leipää, varsinkaan ruisleipää...

Mansikka-aika alkaa olla piakkoin loppumassa. Harmittavan nopeasti sato kypsyi ja lyhyen hetken oli paljon tarjontaa. Vadelmaa ja hillaa ei Kainuuseen saada, väittävät viisaat. Yhdellä torilla hillan hinta oli monta kymppiä rasiallinen. Mustikkaa tulee ja piitarhavadelmaa. Marjat ovat niin hyviä! Just nyt syön oman maan mansikoita. Niissäkin on se rajoitus, ettei enempää kuin viiden kilon laatikko kerrallaan tai oliko se viisi marjaa??? Mahtaa kaliumarvot olla nousussa.

Lauantain hoito oli helppo, kun vanhoihin pistosjälkiin pystyi pistämään ja veri tuli helposti. Aika vain on niin pitkä, neljä tuntia taas Livin ruokaohjelmia.

Pikkuvarvas vihoitteli kengissä, en vieläkään kävellyt hoitoon. Illalla lenkillä keskivarvas osui lenkkarin seinään, joten uudet kengät kai täytyy ostaa. Osaisipa joku neuvoa hyvät, joustavat ja tarpeeksi isot jalkineet.

torstai 4. heinäkuuta 2013

hankalaa ja leppoisaa

Ei mitään ihmeellistä ole tapahtunut, varvas paranee, mutta murtunut äityi kipeäksi.

Talviturkin heitin Kitkan raikkaaseen ja puhtaaseen veteen. Onneksi kaikki pistosreijät olivat ummessa, eikä ainakaan vielä ole tulehdus noussut.

Levottomat jalat isona riesana, sain Oxinormia pitkästä aikaa.