torstai 27. helmikuuta 2014

Valitusta, valitusta

Tässä valituskirje sairaalan kirurgisen osaston ylihoitajalle. Sain asiallisen soiton aiheesta, esimies kertoi toimenpiteet, jotka oli tehty valitukserni jälkeen. Hienoa, että esimies käsitteli probleeman nopeasti ja ammattitaidolla.
Tässä kirjeeni:
Hei, miinulle tehtiin varvasamputaatio perjantaina 10.1., koska varpaan luussa oli tulehdus ja haava oli kroonistunut.
Olin osastolla 7 kaksi yötä, lääkäri kotiutti minut katsomatta haavaa ja antamatta antibiottikuuria, sain vain kipulääkettä, jota käskettiin otta reilusti. Koska olen diabeetikko, tiedän että kaikki mahdollinen tulehtuu, mikä vain tulehtua voi. Tämä olisi pitänyt myös leikkaavan lääkärin ymmärtää.

Lähdin kotiin sunnuntaina ja otin kipulääkkeitä kohtuullisen paljon. Maanantaina haava oli turvonnut ja kuume oli noussut. Päivystyksen kautta menin sisätautiosastolle. Arvesta tursusi eritettä ja se oli kosketusarka. Jalan tikit otettiin auki ja 14.1 tehtiin haavan revisioleikkaus.
Leikkauksen yhteydessä haavaan laitettiin vac, alipaineimuri.

Minulle ei kerrottu mtään vac-hoidosta, ei opastettu koneen käyttöä, ei kerrottu, miten vac:n kanssa toimitaan, eikä edes käytön periaatteita. Osastolla ollessa haavahoitaja aamaan sidettä, puhdistamaan haavan ja sitomaan vacin uudelleen. Haavahoitaja selitti pelkäävänsä, ettei osaa sitoa niin hyvin kuin toinen ja että jos sidoksen alle jää ilmaa, niin se aiheuttaa bakteerikasvustoa ja siitä on karmeat seuraukset.

Kone huusi, eikä side pitänyt, lähtiessä hoitaja käski minun soittaa kirurgille tai osastolle 7. Siis minun olisi pitänyt soittaa, kummalölista.
Koska kone huusi, eikä side ollut ilmatiivis, minua peloitti, että kuinka siellä haavassa bakteerit jyrää. Ja kenelle soitan? Onneksi yksi hoitaja oli asiantuntija ja kertoi koneen käyttöperiaatteet ja tukki ilma-aukot.

Nyt valitan hoitohenkilökunnan kouluttamattomuudesta, uskon, että he haluavat auttaa potilasta. Jotkut hoitajat myönsivät ettei heillä ole tietoa ja taitoa käyttää konetta tai sitoa ilmatiiviitä siteitä. 

Haluan, että valitukseeni kommentoidaan, kuinka esittämäni epäkohdat korjataan. 
Löysin hyvän opinnäytetyön vac-hoidosta.
Tutkimus on vuodelta 2006. Voisikohan hoitohenkilökunta lukaista edes pääpiirteittäin?

Koulutusta ja perehdytystä tämä hoitaja oli saanut jo kohtuullisesti. Ehkäpä hänen vahvuutensa ovat toisaalla.

1 kommentti:

  1. Hei

    Tää on kyl niin surullista, vihastuttavaa luettavaa....Toivottavasti oppivat jotain, vaikka sun kohdalla se onkin myöhäistä mutta toivotaan että seuraava hyötyisi jotain valituksestasi. AIna kannattaa valittaa, muuten luullaan että kaikki on hienosti!

    Voimia

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!