tiistai 11. kesäkuuta 2013

Lohjassa on hieno hoito!

Lohja saa nyt isoimmat pisteet, oli ihan mahtava hoito!

 Jo hoitoa sopiessani kuulosti, että Lohjassa halutaan tehdä potilaan olo mukavaksi. Halusinko sängyn vai tuolin, tarvitsenko peiton ja muita tykötarpeita. Hoito-ohjeet pyydettiin faksaamaan, sähköpostiin tuli tieto ruokailusta, välipalasta ja kartta ajo-ohjeineen. Viesti loppui ystävälliseen lauseeseen: toivottavasti hoitomme on edesauttamassa miellyttävää kuntoutumistasi. Tervetuloa Lohjaan.

Vastaan minut otti osastonhoitaja tai joku esimies. Toivotti minut tervetulleeksi ja vei minut paikkaan, joka oli suunniteltu hoidolleni. Toi peiton ja hoitaja työnsi kivuttomasti neulat suoniin. Todellakaan ei yhtään käynyt, puuduttanut olin nelkytminuuttia aiemmin. Hoitaja sanoi, että on MINUA VARTEN ja tuo apua, kun tarvitsen.

Hoitaja kävi ainakin kolme kertaa tunnissa kyselemässä vointiani, kohensi tyynyäni ja sanoi laittavansa ruuttaan jo särkylääkettä, mikäli tarvitsen sitä. Hoitajalla oli aikaa  minulle, rauhallisesti hän hoiti hommansa.

Heti alussa eteeni käännettiin katosta iso vipu, jossa oli kuvaruutu. Koneessa oli mahdollista katsoa TV:tä, radio:ta tai olla tietsikalla. Henkilökohtaiset korvalaput takasi, ettei koko dialyysisali huutanut
Tv:tä suomeksi ja ruotsiksi tai Radion eri kanavien muodostaneet kakofoniaa.

Uudet koneet oli ostettu, kun munuaispotilas oli kuollut ja testamentannut rahansa paikallisyhdistykselle. Testamentissa olki toive, että rahat on käytettävä munuaispotilaiden virkistykseen.

Hoito meni kivuttomasti, levottoniin jalkoihin sain hieman lääkettä. Todella palveluialtis hoitaja, jolla tänä aamuna oli ollut kolme hoidettavaa, vaikka luulin hänen olevan vain minua varten.

1 kommentti:

  1. Oletko kesälomareissulla sielläpäin? Lohja oli enoni kotidialyysipaikka :)
    Jatta

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!