torstai 10. huhtikuuta 2014

kirjeenvaihtoa

Kiitokset kommenteista.

Voi surkeus, olen miettinyt, jos on saanut uuden munuaisen ja sen toiminta loppuu, kuinka tappiollista on palata takaisin dialyysiin. Ei! Varmasti tuskallista alistumista. Voimia sinulle, luulenpa, että uusiohoidettavilla on vielä rankempaa kuin ensiohoidettavilla. Mene tiedä, mutta lämmin halaus sinulle ja toivotaan sinulle pian uutta munuaista - nuorikin olet kovin.

Ja toiseen kommenttiin vastaan, että pallolaajennusta yritettiin vasempaan käteen, koska vena-suoni oli tukossa. Jollain holkilla auottiin ja auottiin, tuloksetta. Jotenkin mentiin nivusesta, muistelen Ainakin muistan, kun nuori mies painoi kylkeäni parikymmentä minuuttia ja lujaa, jotta veret ja suonet pysyisivät aisoissa. Tsemppiä sinullekin.

Sairaanhoitajaopiskelijat olivat hörökorvine kuuntelemassa jutteluani sairauksistani.  Kokemuskoulutus meni siis hyvin, opiskelija vertasi minua Kajaanin linnaan, joka oli viimeinen luovuttaja Suomen sodassa, siis se ei luopunut vallasta ja asemastaan ja taisteli viimeiseen mieheen. Olen kuulema sinnikäs ja peräänantamaton oman sairauten kamssa. Kohteliaisuutena kait se piti ottaa.

Huomenna dialyysiin jo puoli kahdeksalta. Nyt hyvää yötä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!