maanantai 16. helmikuuta 2015

Tarjoilua

Piristysmatka Hesassa, uusia kohtaamisia. Kokouksessa onnittelimme uutta  nefrologia kilauttamalla kuohuviiniä.

Dialyysi Pitäjänmäellä. Sinne on niin mukava mennä, kun muutamat hoitajat ovat jo tuttuja ja heidän kanssaan on helppo vaihtaa kuulumiset. 

Kolmioleipä kahvin kanssa hoidon puolivälissä korvaa ruuan. Se nostaa energiaa tarpeeksi. Kahvia saa reilun puoli kuppia. Itse voisin juoda muutaman kulauksen lisää. En tiedä onko sääntely nestekontrollia vai rahakontrollia. Ensimmäisellä käyntikerralla pyysin teetä ja kahvia, siis kaksi kuppia. Jännästi hoitaja katsoi minua ja jälkeenpäin sanoi, ettei tapana ole. Silloin sain molemmat kupit, mutta sen koomin en tuplaa ole pyytänyt.

 Minulla ei niin tarkkaa nesterajoitusta ole, koska onnekseni tulee vielä pissaa. Jos rajoitus olisi, dialyysissä tehtävän poiston määrä sanelee vuorokaudessa käytettävän nesteen. 

Haavahoitaja esitteli mittaria, jolla tutkitaan ihon pinnan lämpötila eroa. Jos ero on enemmän kuin kaksi astetta, kuvastaa se tulehdusta lämpimämmässä kohdassa. Konetta voi käyttää myös tavallisena lämpömittarina ja varsinkin diabeetikon tulehduksia sillä voi varmentaa. Quick shot, Infra-red thermometer, silleen lukee paketissa, hinta about 40 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!