sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kokousta ja pesistä

Ihmeellinen kutina koko vartalossa. Epäilen, että olen allergisoitunut antibioteille. Olen syönyt lähes koko kesän lääkkeitä jalan tulehdukseen, ...raapinaa, kraapinaa. Kainaloa, vatsaa, kylkiä, päätä, sääriä joka paikkaa on syyhyssä.  Aamulla pyöräillessä tunsin ensi kertaa puristusta rinnassa. En tiedä oliko ne oikeita sydänkipuja vai suolipuristuksia vatsassa. Jos toistuvat, kerron tohtorille.

Nyt kuulin, että pitkä dialyysiaika rasittaa sydäntä ja lopulta edesauttaa elämän loppumista. Tiedon kertoi yhden potilaan leski. Hänen miehensä oli kuollut 51 vuotiaana, sairastettuaan muistaakseni kymmenkunta vuotta.

Oman yhdistyksen Musilin kokouksessa mietittiin puheenjohtajan vaihdosta. Nykyinen on ollut jo kymmenen vuotta ja kertoi, ettei ole enää niin innostunut. On kuulema liian kaukana sairaudesta, kun on saanut siirrännäisen ja kaikki toimii kuin terveellä. Onkohan itsellä tuota joskus odotettavissa?

Vahvistettiin frisbeegolf, keilailu ja jousiammunta ajat. Minun pitää selvittää kuinka pääsemme porukalla ratsastamaan. Hevosten täytyy olla kilttejä, jotta kokemattomat selviävät matkasta.

Keskusteltiin hoidon tasosta Kajaanisssa. Kerroin kekemuksiani ja valituskirjeestä, jossa ihmettelen, ettei hoitajat tule auttamaan, jos tunnen itseni kipeäksi. Potilaalla pitää olla oikeus kivuttomaan hoitoon. Puheenjohtaja oli muistuttanut asiasta lääkärimme. Toivomme laadukkaan hoidon  ja palvelukulttuurin kirkastamista niin, että ne muuttuvat toiminnaksi.

Illalla Jymy saatettiin voittoon. Oli ihana olla katsomassa aurinkoa ja pelimiehiä. Kaksi voittoa vielä, niin koko superpesiksen voitto tulee Sotkamoon!

1 kommentti:

  1. Ihmeellinen kutina koko vartalossa... kuin minun suulla sanottu. Kun tarpeeksi kauan rapsuttaa, tulee rupia. Järkyttävää!! Minä en syö antibiootteja enkä ole keksinyt mistä johtuu. Aika lääkärille varattu. Rapsutan, rapsutan... Sari

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!