keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Oulussa verisuoni angiografia

Oulussa yhdistyi työ ja potilaanaolo.
Menin verisuoni angiografiaan ja pallolaajennukseen yliopistolliseen sairaalaan.Netistä piti tarkistaa termit.
Wiki MÄÄRITTELEE:
Angiografia eli verisuonten varjoainekuvaus on paikallispuudutuksessa tapahtuva toimenpide, jossa varjoainetta ruiskutetaan potilaan verisuoniin, minkä aikana halutuilta alueilta otetaan röntgenkuvia.
Verisuonen pallolaajennus Verisuonten ahtaumat avataan pallokatetrin avulla paikallispuudutuksessa suoritettavassa toimenpiteessä. Katetri on valmistettu ohuesta muoviputkesta, jonka kärjessä on pallo. Kun pallo laajenee, ahtautunut verisuoni avautuu.

Pallolaajennus ei onnistunut, vaikka tuntitolkulla verisuonia rassattiin. Ovat niin tukossa, ettei mitään voi asialle tehdä. Kun oululaiset lääkärit eivät ottaneet vastuuta, eivätkä tienneet mitä seuraavaksi tehtäisiin, pyysin toimenpiteestä printin ja aion näyttää sitä omalle lääkärilleni täällä Kajaanissa.

Operaation ja seuraavan päivän dialyysin jälkeen tapasin muutamaa opiskelijaa. Suunnittelimme heidän opintojaan ja aikataulutusta. Näppärästi yhdistyi työ ja sairauden hoito.

Tällä Oulukeikalla pitäisi mennä omavastuut matkakorvauksista umpeen, niin että loppuvuosi matkustetaan taksilla ilmaiseksi tai bussimatkat korvataan kokonaan. Ainiin, KELAsta soittivatkin, että jokaisesta taksilla ajetusta matkasta pitää olla lääkärinlausunto tai muuten vain bussimatka korvataan.

1 kommentti:

  1. Hei!

    Mihin kehonosaan/kehonosiin sinulle siis tehtiin pallolaajennus? Sattuiko se, tai sattuiko paikallispuudutus? Miten puudutus annettiin, piikkikö?

    T: 19v ykköstyypin diabeetikko joka sairastui kuusivuotiaana

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!