tiistai 17. joulukuuta 2013

Verisuonitähystys

Voi itku, kun mua pelottaa.

 Huomenna menen osastolle seitsämäksi aamulla ja saan esilääkityksen. Sitten  minut viedään sängyllä tutkimuksiin, jossa katsotaa jalan verenkierto. Jos on tukoksia, niin tehdään pallolaajennus verisuoniin. Pelottaa kipu, pelottaa tutkimustulos, pelotta tieto, miksei jalka parane, pelottaa nestetuntemus polvessa... kait tieto on kuitenkin parempi kuin laittaa pää pensaaseen ja olla onnellisen tietämätön kaikesta diagnoosista. En voi enää uskotella itselleni, että varvas paranee ajallaan. Ei taida parantua.

Näin aamulla vanhaa ystävääni. Muisteltiin nuoruutta, kuinka oltiin Oulussa, käytiin elokuvissa, ostettiin vaatteita ja kuunneltiin Maarittia. Jutut lähtee siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin, taisi olla ainakin kolme vuotta sitten. Ystäväni, ihana, käski minun kipristellä varpaita ja koittaa ottaa palloa kannatukseen. Siinä ääreisverenkiertoa ärsytetään ja houkutellaan kuljettamaan happea tulehtuneeseen varpaanpäähän. Oikeassa olet ystäväni!

Vietettiin  työpaikan uuden kahvion vihkiäisiä. Vatsa oli täynnä herkkuja, ruisnappeja täytettynä lohisalaatilla (pahiksia molemmat), joulutorttua (ei niin pahis), omenoita ja viinirypäleitä (hyviksiä), kun menein Ladylinen reisi, vatsa, peppu -jumppaan. Ikäviä röyhtäyksiä tuli, kun vielä kävelin juoksumatolla ja kävin infrapunasaunassa.

Olenhan jo kehunut, kuinka harmoninen treeniympäristö Ladyline on? Vaalenpunaiset teipit ikkunoissa, kynttilä pöydällä, miellyttävä tuoksu, ystävällinen respa, siisti, kauniit värit, tunnelmallinen musiikki, reippaita nuoria tyttäriä ohjaajina, erimittaisia ohjelmia, paljon vaihtoehtoja,  sauna ja suihkut - kaunista, on niin kaunista, että parituntinen vierähtää helposti.

Vaikka rentouduin, jännitys taitaa palata. Onneksi hallitsen sen ja ihmettelen huomenna mitä oikein tehtiinkään. Ainiin kollegani, siinä vieressä makaajat, dialyysissäolijat, lohduttivat ettei se koske ollenkaan, ihan on kuin hyttynen pistäis - eikä edes niikään lujaa...


1 kommentti:

  1. Tsemppiä Tiina sinulle! Oletko saanut niitä mun kahta akupunktiosuositusta vai hävisivätkö bittiavaruuteen? Jatta

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!