lauantai 18. tammikuuta 2014

Kahdeksas päivä

Hei, elämä on kuin täysihoitolassa. kivut tosin isommat. Huumeet korvaavat juomatarjoilun ja salakuljetettu suolapurkki maustaa liiskaan keitetyt makaroonit syötäviksi.

Parin päivän sairaala-aika, meni suunnilleen näin:
 
Perjantaina
sovitusti varvasleikkaukseen, ensin osastolle 7 ja sängyllä leikkuriin, kevyt nukutus ja illaksi osastolle takaisin. Lauantaina lääkäri kiersi tietokoneen kanssa ja katseli kuvaruutua, lupasi sunnuntaina kotiin.Kipulääkkeeksi Panacod niin paljon kuin tarvitsee. Leikkaus ei tarvitse erillistä kontrollia ja siis sunnuntaina kotiin.
Sunnuntaina 
 kotisohvalle panacodia huuleen ja nukkumaan.Jalkaan koskee, ei kärsi astua, onneksi otettiin kepit mukaan. En osaa helpottaa kävelyä kepeillä. Jalkapöytä turvoksissa.
Maanantaina 
 jalka turpoaa ja kipu kasvaa, lääkettä lisää ja nukkumaan. Koskee, punottaa ja turvottaa, kipusysäykset aaltoilee, jos jalka on alaspäin. Kuumetta.
Päivystävä hoitaja käskee tulla heti sairaalaan.Tulehdusarvot koholla 147, jalkapöytä tiukalla.
Antibiotti nestemäisenä, kolme kertaa kaksi tabua suun kautta. Tiputus aloitetaan, kuumetta 38,2.
Tiistaina
osastolle 9, yksityishuoneeseen. Jalka avataan uudelleen, tikit poistetaan ja kaivetaan syvältä tulehdusta pois.
Kevyt nukutus ja paljon kipulääkettä. Alipainepumppu laitetaan aukkoon, jotta tulehdus saadaan pois.Tulehdusarvo lähellä kahtasataa.
Keskiviikko-torstai
Lisää lääkettä, kieli sammltaa. Dialyysi ja lääketiputus.Haavahoitaja puhdistaa haavan, minulle paljon lääkettä.Lämpö 35.4, Tulehdusarvo 125. Katson Tv:tä.
Perjantai
Omatoiminen suihku, pyörätuolilla kanttiiniin. Nukun hyvin, sain unilääkkeen. Lämpö 37.1
Lauantai
Reikä lähettää pyöreitä kipuaaltoja. Arpi on liian iso umpeutumaan, se tarvitsee ihonsiirron. Juustohöylällä reidestä, ihoreijitetään ja venytetään haavan päälle. Radio kuuluu ala-aulassa. Siihen se sitten kasvaa, jos alusta on terve. Koskee, koskee...


4 kommenttia:

 1. Paljon parantavia terveisiä ja voimia! Jotain noitarohtoja nyt tarvitsisit! T.jatta

  VastaaPoista
 2. Olen odotellutkin leikkauskuulumisia. Tsempit Sinulle ja toivottavasti haava paranee pian sekä kivut hellittävät!

  VastaaPoista
 3. Hei Tiina, Sattumalta pitkän tauon jälkeen menin sisareni ja lasteni kanssa herkuttelemaan Pannukakkutaloon. Seinällä minua puhutteli Unipuu. Ihanan rauhallinen, harmaa ja valkoinen. Kimaltavakin. Tiedän että seuraavassa kodissani se pääsee ansaitsemalleen paikalle. Tuomaan rauhaa ja kimaltavaa rakkautta ajatuksiini. Tällä viikolla käyn sen lunastamassa itselleni, jos se ei ole jo lupautunut jollekkin toiselle.

  Voimaa ja onnellisuutta elämääsi haasteiden keskelle!
  Terveisin,
  nuoren diabeetikon huolehtiva isosisko

  VastaaPoista
 4. Oi voi, tämmöseksikö se jalka sitte äityi. Sulla on nyt sitte röpöttäjä kaverina?
  Mulla hoidettiin alipainehoidolla pientä haavaa jalasta syksyllä. Se parani kuitenki ilman ihosiirtoa vaikka aluksi vähän jännittiki että mitenkähän käy. Reiteen tehtiin kaks pallolaajennusta verenlierron parantamiseksi ja aikaa paranemiseen meni kaikkiaan vajaa 2kk eli aika nopsaa. Toivottavasti sulla nyt paranee ettei tarttis enempää ronkkia. Hyvää vointia ja terkut Oulusta! :)

  VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!