tiistai 7. toukokuuta 2013

Halu auttaa

Kyllä leikkaushenkilökuntaan pitää luottaa, kannustan Jattaa ja hänen perhettään. Ihan mahtavaa joka tapauksessa äitisi reiluus luovuttaa toinen munuainen veljelleen.

 Arvostan suuresi luovuttajaa, joka silläkin uhalla, ettei tiedä kuinka leikkauksessa käy,  haluaa luovuttaa. Arvostan luovuttajien suurta rakkautta, kun luopuvat omasta turvallisesta elämästä ja hyppäävät epätietoisuuteen. Kukaan ei voi ennustaa, etteikö luovuttajalle tulisi munuasitulehdusta juuri siihen jäljellä olevaan munuaiseen. Ei ole takuuta, ettei sairaus iske juuri ainoaan elimeen, kukaan ei voi varmuudella luvata loistavaa tulevaisuutta yhdellä munuaisella eläen.

Se voidaan varmuudella sanoa, että oloni ei ainakaan parane vuosien odottelun jälkeen, varmuudella voidaan sanoa, että olen kuolemansairas ja että hoidossa oleminen on enimmäkseen karmeaa. Toisaalta muistan olla painostamatta, koska "Munuaisen luovutus perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja voimakkaaseen haluun auttaa munuaissairasta läheistä."

2 kommenttia:

  1. Odottajan aika on raskas! Pole sana(swahilia otan osaa mutta paljon lämpimämmin sanottuna). Tosiasia on,että luovuttajat selviää leikkauksesta ym hyvin ja en ole koskaan kuullut,38v näissä piireissä liikuttuani,että kenellekään luovuttajalle olisi myöhemmin tullut jotain häikkää ainoaan munuaiseen. Onhan meitä tosi paljon jotka eletään yhden munuaisen varassa ja sehän ei ole ongelma. Joku lääkäri sanoi että kun on yksi kahden sijaan niin se munuainen toimii täydellä teholla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina kannustuksesta ja lämpimistä ajatuksista! Kaikki meni hienosti!!! Äitini pääsi kotiin 5 vrk leikkauksesta ja enoni 8 vrk leikkauksesta! Kummallakin ne ainoaiset munuaiset toimii hyvin ja veriarvot ovat hyvät. Kipuja etenkin luovuttajalla on mutta särkylääkkeillä pysyy kurissa. Uuden munuaisen omistaja on onnellinen mm. Maitotuotteiden palaamisesta ruokavalioon :) Kaikilla asianosaisilla on nyt hyvä ja onnellinen olo. Pian sinäkin saat munuaisen ja pääset dialyysistä!
    Jatta

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!