keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Junamatkoilla

Pikalomalla tutustuin Pitäjänmäen dialyysikköön.

Poikani kanssa matkalle lähdettiin suoraan dialyysista lauantai-iltapäivänä. Törsättiin oikein ykkösluokan junalippuihin, koska hintaeroa oli vain 5 euroa. Join kahvia ja teetä useita puolikuppisia ja poikani yritti pistella keksejä ainakin tuon viiden euron edestä. Lisäksi luimme molemmat iltapäivälehdet ja Hesarin, joten kokonaisuutena plussalle päästiin.

Tutustuttiin pääkaupunkiseudun lasten kohteisiin ja tiistaina sain dialyysihoidon Pitäjänmäellä. Hoitoon menin taksilla, jonka jouduin maksamaan itse, koska Uusimaa ei ole vielä Kelan suoraveloitussysteemissä.

Yksikkö oli rauhallinen, melko uusi luulen. Kahdellekymmenelle oli varattu hoitotuoli. Kahta potilasta kohti on yksi TV, yksi kaukosäädin ja ääntä kuunnellaan korvalapuin, kokonaisvaikutelma miellyttävä. Parin tunnin hoidon jälkeen saimme kahvit tai teetä ja sämpylän. Hoidon aikana on mahdollista saada vain mietoja lääkkeitä. Potilaat ovat omatoimisia ja useimmat  laittavat koneet  käyntiin itse.

Minut tietenkin autettiin. Olin tyytyväinen, ettei hermokipu äitynyt, Oxinormia olisi ollut turha haikailla. Hyvä hoito, maksimipisteet Pitäjänmäen yksikölle!

Tänään reissusta kiidin suoraan dialyysiin, ilman kipuja nukuin univelkoja. Paino saatiin alle 70, kevyt olo. Myös henkisesti virkistäytynyt.

Jäi vähän vaivaamaan tuo opaste, että fistelikädellä voi nostaa maitolitran verran. Matkalaukkuni painoi ihan hitusen enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!