keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Oivauni Kuopiossa

Kiitos synttärionnitteluista, vanhenemisenosanotosta, kampauksenkehuista, kierrätyskeskusleningin ihailusta ja mustienhanskojenhaaveilemisesta jokaisen juhlan asusteeksi.

Nyt on kaksi päivää dialyysista, vatsa turpoaa. Mansikan diureettisuus autaa, nutta turvotus näkyy.

Mansikoita tuotiin Oivaunireissulta Kuopion torilta, ihania Polkia. Tai melko ihania, taisivat olla viime vuonna makeampia.  Miten makeus saataisiin marjoihin, jos ne eivät näe aurinkoa. Sitä tarvitsen minäkin, vaikka toimin 24/7.

Lääkärin analyysi käppyöistä, jotka olivat muodostuneet tutkimusyönä, olivat yksiselitteiset. Unettomuus yöllä häiritsee päiväll toimimista ja verenpaineen nousu yöllä viittaa jatkuvaan vireysolotilaan. Yöuni on liian lyhyt. Se kesti 24.00 - 3.45, noin kolme tuntia. Positiivista oli, että uni oli tehokasta, mutta aamuyöllä liian syvää, jolloin aamulla on väsynyt olo. Uniapneakin uutena vaivana.

Hoitona kolme asiaa: 1. Kognitiivinen terapia, opetellaan nukkumaan yöllä
                                  2. Sifrolia 1-2 tablettia joka ilta, annosta ei saa nostaa
                                  3. Hapen saanti turvattava, tähän tarvitaan maski ja kone

Happimaskin ja terapian osalta jatkoa seuraa, ilmeisesti Oulussa. Unitutkimus maksoi yhteensä 320 euroa, siinä on jo Kelan korvaus. Hengitysmaski maksaa 900 euroa, mutta sen kai saa ilman oman rahan käyttöä.

Koneita ja piuhoja lisää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!