maanantai 23. heinäkuuta 2012

salaatteja ja kuohuviiniä

Viime viikolla kutsuin pari ystäväpariskuntaa syömään salaattia ja täytekakkua synttäreitteni kunniaksi. Vaikka tarjottavaa en ylemmäärin loihtinut, koko päivä meni puuhatessa. Tarjoilu oli terveellistä, munuaispotilaan huomioivaa, ainakin osaksi.

Tein perunasalaatin uusista perunoista, kurkusta, sipulista ja omenoista. Soijakermasta ja sinapista sekoitin kastikkeen, suolaa salaattiin tuli muutamasta kapriksesta ja yhdestä pienestä suolakurkusta. Makaroonisalattiin laitoin runsaasti basilikaa ja oregaanoa, vihreetä paprikaa, paistettua ja pieneksi pilkottua tofua, kastikkeeksi sekoitin oliiviöljyä, sitruunan mehua, hunajaa ja balsamikoa. Vihreää laitoin eri lautasille, toiseen jäävuorisalaattia ja toiseen lehtisalaattia. Molempiin asettelin riviin silputtuja vihanneksi, paprikaa, tomaattia ja kurkkua. Savulohi oli omalla tarjoiluastiallaan ja vieressä paljon tuoretta tilliä ja sitruunan viipaleita.

Täytekakku oli kohotettu leivinjauheella, pahis. Mutta rasvana Bezel, hyvis. Kuningatarhillo ja -rahka välissä ja vispautuva mansikkakerma (pahis) kuorutuksena, koristeena vadelmia (super hyvis). Toista kakkua Ambrosiantortuksi mummoni ei olisi yhdistänyt, rasvaa oli vain hitunen ja tomusokerikuorutus oli tehty appelsiinimehuun. Voita ei näkynyt mailla ei halmeilla.

Juomaksi tarhoilin kuohuviiniä ja jälkiruuaksi kahvia, tuoreita mansikoita vielä ennen täytekakkuja.

Tein kaikkea liikaa, salaattia on syöty päivätolkulla ja kakkuja jaettu ystäville. Nyt jääkaappi on vihdoin normaalissa kevyessä tilassa, siis lähes tyhjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!