tiistai 12. maaliskuuta 2013

Aurinkolenkki

Hyvä hoito, ei ollenkaan oxia! Mahtavaa ja poistoja 3200 ja aikaa neljä tuntia.

Aurinko pakotti kiertämään pitkän lenkin dialyysin jälkeen. Mukava oli talsia Jari Sarasvuon saarnatessa hyvinvoinnista ylepuheessa. Hän osaa lainata juuri oikeita filosofeja, tutkijoita, kirjailijoita, joiden ajatuksia hän on opiskellut ja on ottanut ne omiksi suunnannannäyttäjiksi.

Tänään hän puhui terveydestä ja omasta osuudesta sen ylläpitoon; wellness, sickness, illness... pelkkä ok-olo ei riitä, täytyisi pyrkiä fitness-tilaan tai sairaus, jopa krooninen sairaus yllättää. Lenkkeilen joka päivä, mutta punttisalilla ja jumpassa pitäsi käydä. Tasapainoilen pallolla, teen vatsalihaksia ja yritän hoitaa mielenterveyttäni maalaamalla, ystäviä tapaamalla, kulttuuririennoissa. Liike on lääke!

Ja taistele lihavoitumista vastaan, jos olet ylipainoinen on tulehdus kehossasi. Se kutsuu syöpää. Jatkaa Sarasvuo, keho on portti mieleen!  Yhdessä tutkimuksessa, kun ihmisiä makuutettiin neljä päivää, heille kehittyi kakkostyypin diabetes. Ihminen on luotu liikkumaan ja sairastuu ollessaan passiivinen.

Toinen sarja, jonka Sarasvuo nimesi hyvinvointiin oli:
Rauha; päästä irti, älä liitä asioihin merkityksiä, kulje anteeksianto edellä, palaudu
Rakkaus; "rakasta, palvele ja muista - muista mitä?- rakastaa ja palvella"
Kohtele toista ihmistä paremmin, kuin hän kohtelee sinua.
Rasitus; henkisesti ja fyysisesti, lue, kirjoita, opiskele ja liiku, kumarra, ponnistele
Ravinto; tiedä mitä syöt, syö värikästä, tee ympärillesi kauneutta, koska rumuus ja epäjärjestys lamaannuttaa, käy konserteissa, opettele pitämään klassisesta musiikista
Rokki; leiki, pidä yllä huumoria ja innostusta, ota mallia lapsesta.

Ihan käyttökelpoisia ajatuksia. Ensi tiistaina Sarasvuo taas lähtee kanssani lenkille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!