perjantai 1. maaliskuuta 2013

Pyörryttää

Vastaus kommentiin.

Kiitos lohduttavista sanoista!

Sisareni on fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa, sivusta on saanut seurata diabeetikon elämää. Ei siis itse sairasta - täysin terveenä hän onkin päässyt alkututkimuksiin. Jos jotain sairautta olisi, häntä ei edes  kelpuutettaisi luovuttajaksi.

Itsekin toivon, että dialyysiaika jäisi mahdollisimman lyhyeksi. Joka päiväiset kivut jaloissa ja käsissä ei mitään herkkua ole. Ja oikeesti pelottaa kuinka riippuvaisesksi tulen tuosta oxinormista. Huumettahan se on, vaikuttaa suoraan aivoihin.

Väsyneenä ja matalan verenpaineen pyörrytyksessä menee hoitojen jälkeiset iltapäivät. Välipäivät olen turvoksissa, enkä silloinkaan jaksa kummoisia tehdä.Tuntuu, ettei tämä vammainen ruumis pysty vuosikausia odottaa sitä munuaista. Ehkä henkilöt, joilla on vain munuaistauti, jaksavat ja kykenevät paremmin.

Tällä viikolla olen ollut voimaton. Olen maalannut, mutta uutta en ole luonut, parannellut vain entisiä ja muutaman kortin. Viime aikoina olen ajatellut elämän rajallisuutta, totaalista väsymystä ja kipuja. Yritän elää tässä hetkessä, tulevaisuus toisaalta pelottaa toisaalta antaa toivoa.

Tiedän liian monta diabeetikkoa, jotka dialyysiin joutuessaan olivat todella sairaita ja joista elämä vain hiipui.

3 kommenttia:

  1. Sopisiko sinulle PD-hoito? Vaihdoin itse juuri hemodialyysistä PD-hoitoon ja tein ekat pussinvaihdot viime viikolla ja palasin perjantaina töihin. Syy miksi päädyin tähän on että dialyysihoitoni jatkuu pitkään ja jotenkin elämää vaan pitää jatkaa ja sovitella päivärytmiä taas hieman uudelleen. Sanoisin että näin voi elää ihan kohtuullisesti ja olo on ihan ok. Kun nyt ei vaan tulisi enää mitään takaiskuja. Tsempataan! t. Anna

    VastaaPoista
  2. Harmi, että siskosi jätti tutkimukset kesken. Olisi varmasti aivan eri asia hyväksyä asia, jos siskosi kudostyyppi ei edes sopisi sinulle.

    Asiahan ei minulle, täysin ulkopuoliselle, tietenkään mitenkään edes kuulu, mutta en itse voisi tehdä noin, kun on kyse vielä läheisestä ihmisestä :( Se, että siskosi lapsi tulisi tarvitsemaan joskus hänen munuaistaan ja että se vielä sopisi lapselle...hmmm...ehkä siskosi on vaan liian peloissaan, että osaa ajatella oikeita todennäköisyyksiä :(...

    Aurinkoista kevättä ja vielä kerran voimia! Kyllä se puhelin vielä sinullekin soi joku kaunis päivä ja sitten tuleekin kiire! ;)

    Ps. Kirjoitat hyvin ja blogiasi on suorastaan "pakko" seurata! :)

    T. Se aiempi kommentoija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sisaresi voi myös olla yksinhuoltaja, joka on täysin yksin vastuussa lapsistaan ja jota kukaan ei auta. Varmaan monelta suunnalta tulee erilaisista asioista uhkailuja ja vaatimuksia.

      Jokaisen vanhemman ensisijainen velvollisuus on kasvattaa ja huolehtia lapsistaan. Jotkut jakavat vastuun, jotkut joutuvat kantamaan vastuun yksin.

      Poista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!