keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Voimaa-virtaa

Joko voi huokaista, ainakin alkuviikon osalta voi. Hoidot onnistuneita, lähes kivuttomia, huumeettomia.

Eilen kuuntelin taas Jari Sarasvuota. Nyt hän puhui lasten kasvatuksesta ja aikuisen vastuusta. Parasta, mitä isä voi lapselleen tehdä, on rakastaa lapsen äitiä. Silloin perhe pysyy kasassa ja lapsen on turvallista elää. Sarasvuo siteeraa Tommi Helstenin sanoja: isän tulee rakastaa ja helliä tytärtään niin, ettei hänelle myöhemmin paskajätkä kelpaa. Äidin tulee opettaa tyttärelleen, kuinka valta otetaan mieheltä.

Tämän tiistain esityksestä lainaan vielä yhtä minulle tärkeää kohtaa. sotkuinen ympäristö laskee ihmisten moraalia, saa ihmiset voimaan pahoin, aiheuttaa ilkivaltaa ja lopulta lisää rikollisuutta, siisti ympäristö taas toimii toisinpäin; siitä saa voimaa, se inspiroi, luo harmoniaa, tasapainottaa tunteita ja vahvistaa ihmistä. Ihan sanatarkkaan en muista, mutta vaikutelma oli tämä.

Ympäristön kauneus on todella merkityksellinen minulle, ajattelen Feng Shuin mukaan, että energia törmää kasoihin ja hyvä energia tilasta on poissa. Kun virtaus saa kulkea esteettä kulmiakin hipoen, se antaa voimaa ja tilasta kumpuaa positiivisuus. Kun minun sisustussuunnittelijan taitojani kysytään ja mietitään, kuinka koti kalustetaan, ohjeeksi annan, että siivoa tila. Vie kaikki roskat ja joutoesineet pois. Kierrätä ja anna sinulle tarpeettomat esineet ystävillesi. Karsi ja mieti kaikkien esineiden kohdalla, tuletko siitä hyvälle tuulelle. Jos tavara vie energiasi, se joutaa pois. Kun luovut vanhasta, saat jotain uutta tiallle (ei aina tavaraa ja ostamista) esim. hyvän mielen, raikkaan kodin.

Iltapäivällä olin työkaverini kanssa kahvilla ja kävimme hänen äitinsä kodissa. Miten ihana, valoisa, keltaista ja valkoista, raikas ja persoonallinen. Kuvittelin, että lähes yhdeksänkymmentä vuotiaana kuollut mummo olisi asunut raskaiden kalusteiden ja miljoonien romujen keskellä. Ei ollenkaan, hyvällä maulla valitut esineet ja kalusteet loivat osakkeesta kartanon, yleellisen kodin.

Eipä ihmekkään, että kollegallani on niin hyvä maku ja taito sisustaa.  Esteettinen silmä taitaa periytyä. Samoin, kuin Sarasvuo puhui pahanolon periytymisestä, mutta lohdutti, että myös hyväolo periytyy.

Jälleen voimauttava päivä, kiitos ystäväni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!