maanantai 11. maaliskuuta 2013

Puhtaat, valkeat


Kotona jälleen! 
Kävimme Helsingissä ja Tallinnassa, reissasimme koko loman. Tänään pääkaupunkia helli aurinko. Mukavasti säteet heijastuivat luistimista, rautatietorin luistinrata oli täynnä monenmoista jäätanssijaa. Näytti kivalta, olisipa ollut omat kaunokit mukana.

Matka oli kultturelli, vein tauluja serkun kauppaan, katsoin Ateneumin näyttelyn, ihmettelin Armi Ratian ryypiskelyä ja tapasin  munuaissairaan ystäväni. Yövyimme koulukaverini luona Haagassa. Korteerin emäntä ja isäntä olivat erittäin vieraanvaraisia, ruokaa ja ja juomaa yllinkyllin, saunomista, jopa hampaat siellä hoidettiin. 

Ystäväpariskunta on hammaslääkäreitä, heillä on käytössään uusimmat hoitomenetelmät. Vaikka kotikonnuilla en koskaan ota puudutusta, sellainen oli pakko ottaa. Kun ikenet poltetaan verettömästi, saadaan keraaminenpaikka upotettua kuivaan maaperään. Hieman ystäväni moitti kötöstyksiä, joita hammaslääkärini oli viritellyt hampaisiini. Lopuksi ystäväni putsasi soodapesulla hampaani, kahvin ja teen värjäymät hävisivät painepesurin alla. Luottamus ystäväni ylivertaiseen osaamiseen tuli niin vahvaksi, että hänestä tuli nyt omalääkärini. Seuraavaksi pitäsi paikkojen vaihtoa jatkaa, lopuksi hän lupasi tehdä minulle valkaisu-lusikan. Ja sitten hohtaa!

Sovimme ystäväni kanssa, että teen tauluja hänen vastaanoton odotustiloihin. Myyntinäyttely siis pystyyn! Kuusi kertaa 55x55 ja kaksi kappaletta 60x80 ja varalle muutamia pienehköjä. Ihania naisia rannalla, olisko sellainen nimi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!