keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Iloisia asioita

Huonolla menestyksellä neuloja käteen ja kaulakatetri peliin.

Hermokipu innostui viimeisen tunnin aikana, vaikka se olikin puolikas. Aikaa lyhennettiin puoli tuntia, sillä ehdolla, että seuraava hoito olisi täysmittainen, ellei ylikin. Suostuin.

Olen huomannut, että aamulla kun odotamme miesten kanssa dialyysiosaston ovien avautumista, heillä on tapana kertoa minulle kauhujuttuja. Yhden neulat olivat irronneet ja pian lattia lainehti verestä. Teho-osastollehan potilas siitä joutui. Kerran he olivat nähneet, kun joku hoidettava oli menehtynyt. Oli kuuluma muuten niin huonossa kunnossa. Huolimatta heidän moninaisista sairauksista, huumorin voimaan he uskovat. Nauravat itselle ja hassuille tilanteille. Tulee hyvä mieli heitä kuunnellessa.

Huomenna taas puudutusvoidetta käsivarsiin ja neulaa suoniin. Olis helppo, ellei tarvitse ihon alta etsiä sopivia kanavia. Ei ole kiva kun teräväkärkinen neula seikkailee ihon alla ja suonet pakenevat.

Ainiin, henkilöstöpäällikkö soitti ja kertoi, että rehtori on hyväksynyt osatyökyvyttömyyseläkkeeni alkamaan 1.9. Olen siis turvassa yt:stä.

Ja vielä toinen iloinen asia, poikani on terve, kertoo aivojen viipalekuvaus!

1 kommentti:

  1. _b eli peukutusta Tiina!

    Tuo hermokipu voi olla ... helvetillistä vai miten sen sanoisi. Ainakin se vähä mitä ittelle on sattunut kohdalle. Syksyllä lohkesi hammas. Se oli epämiellyttävä, muttei niinkään kipeä. Menin seuraavana päivänä sitten päivystykseen ja lääkäri poraili hammasta syvemmälle, kohta hikoilin ja sätkin siinä tuolilla. Lääkäri ihmetteli, että kuin se noin kipeä on kunnes huomasi, että täällähän onkin hermon pää paljaana. Siinä ajattelin hikoillessani, että tälle kivulle on syy ja tämä tulee hoitamisesta. Mutta auta armias niitä joita kidutetaan syyttä. Päätin liittyä Amnesty Internationaliin. Meni viikko, en ollut liittynyt ja samasta hampaasta lohkesi uudelleen pala. Liityin Amnestyyn illalla ennen päivystykseen menoa, ja sillä kerralla poraaminen ei sattunut yhtään :-)

    Tsempiä sinne hoitoihin! ja mukavaa juhannusta Tiina! t. Korhosen Pekka

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!