perjantai 8. kesäkuuta 2012

Katetri numero 4


Kuvassa tunneloitu katetri nro1. Tämä tulehtui ja Staphylococcus Aureus aiheutti verenmyrkytyksen. Tunneloitu katetri otettiin pois ja vasemmalle yritettiin työntää väliaikaista katetria. Kirurgi oli kovakourainen ja epäonnistui leikkauksessa.



Vasemmalla laastari yrityksestä.

Sittenhän operoitiin katetri kolmonen. Koska väliaikainen kateri numero 3 oli huonossa paikassa, lääkäri arveli, että tunneloidaan katetri uudelleen. Tulehdusarvot olivat laskeneet ja leikkaus tehtiin.

Anestesialääkäri (vai oliko kirurgi) antoi minulle rennon unen ja kun heräsin, hän sanoi yrittäneensä operoida tunneloitua solisluun kohdalle. Neula oli osunut tulehduspesäkkeeseen, eikä tunneloitua voitu sinne pujottaa. Lopputulos: väliaikainen katetri kaksi senttiä alemmaksi kuin edellinen.

Nyt väliaikaiseen koskee ja se on niin korkealla, että huivilla se täytyy peittää. Katetri numero 4.

 Jotku kuvat on otettu peilin kautta, siksi voivat olla ihan ÄENPÄEN.




2 kommenttia:

  1. Voi kun se sun fisteli alkaisi kypsymään ja sitä päästäisiin käyttämään. Hankalaa on ollut sulla noiden tunneloitujen katetrien kanssa.

    Minulle on kerrottu, että fisteli kypsyisi normaalisti noin kuukaudessa, onko sinulle selitetty mistä tuo johtuu, ettei vieläkään voida tuota fisteliä käyttää?

    Itsellä edessä jossain vaiheessa fistelin teko ja todella toivon sen alkavan toimimaan hyvin. Toivottavasti ei tarvi noita katetreja lainkaan käyttää eli ei tulisi esim. niin nopsaan dialyysin aloitustarvetta, että siihen pitäisi turvautua.

    Voimia sinulle.

    VastaaPoista
  2. Toivottavsti sinulla onnistuu. Fisteli tosiaan kannattaa tehdä, ennen kuin on paniikki ja katetriin joudutaan turvautumaan.

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!