tiistai 28. elokuuta 2012

Jokumuu

"Elävältä luovuttajalta voidaan irrottaa elin tai kudos, jos hän on antanut siihen kirjallisen luvan. Irrottaminen ei saa aiheuttaa luovuttajalle vakavaa terveydellistä vaaraa tai haittaa. Elimen voi luovuttaa vain lähiomaisen tai muun läheisen sairauden tai vamman hoitoon. Luovuttajan kirjallisen suostumuksen lisäksi tarvitaan Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) lupa."
http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/terveyspalvelut/elinsiirrot

Kuka on MUU LÄHEINEN?? Se on varmaan se sama JOKUMUU, joka tekee ne ihmisten hommat. Jota ei oikeasti ole olemassakaan tai ei ainakaan katsota tarpeeksi läheiseksi.

Eikö Jukumuu voi auttaa, on helppo sanoa. Eikö jollain muulla voisi tämä tauti olla, eikö joku muu sairastaisi? Olisko jostain muusta luovuttajaksi? Kuka on Jukumuu läheinen?

JOKUMUU innosti työkaverini keräämään lehmiä. Hänellä on vaaleanpunainen lehmä, mustavalkoinen, nukkuva, ilakoiva, pohtiva, istuva, kynäteline lehmä, kännykkäpidin lehmä, iso ja pieni lehmä, pariskunta lehmä ja sinkku lehmä. Lehmäkatras välillä työpöydälle nostettuna, joskus mappien välissä hyllyllä huutaa: "Ei kukaan Muu vaan juuri Sinä!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!