maanantai 13. elokuuta 2012

vielä ruuasta lääkärin kanssa

Onko se sinulle tärkeää, kysyi lomalta ruotuun palannut lääkärini juustosta.

Keskusteltiin ruokavaliostani ja kohonneista fosfori ja kaliun arvoista. Sanoin, että elintärkeää on saada nauttia ainakin raejuustosta, mutta kovat juustot voin hyljätä. Siis ne muutamat viipaleet, joita olen kesän aikana nauttinut. Mitähän se muutama tarkoitaa? Kait liian monta kuitenkin.

Kaliumin määrän pitäsi laskea pakastevihanneksilla. Höyryssä niistä tulee ihan hyviä. Pakasteperunat ovat turvallisempia kuin tuoreet, varsinkin uudet.

Käden pinneleikkauksesta mietimme, että en mene siihen. Joutuisin pois siirtolistalta aika moneksi viikoksi. Jospa nyt töiden alkaessa käsi ei rasittuisi liikaa.

Viikonlopun kävelylenkit pienensivät turvotusta, eikä painoa ollut kertynyt. Kun poistoja saatiin kuitenkin reippaasti, loppupaino oli tänään 67. Verenpaine 120 ja hemoglobiini 97.

Kuuntelen Painajainen piparitalossa äänikirjaa.Viimeinen levy on ihan mahdoton päästä loppuun. Kolme kertaa olen aloittanut, mutta jonnekin ääni on hävinnyt. Suhinaa lopulta, suhinaan taitaa loppua. Mutta kuka suhisee? Yritän selvittää ensi yönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!