maanantai 27. elokuuta 2012

Rahoituksen järjestäminen osa 1.

Tänään kävi Diabeteslehden valokuvaaja kuvaamassa minua ja lääkäriäni, kun olin dialyysis. Otettiin autenttisia kuvia, välillä kyllä poseerattiin. Saas nähdä mitkä kuvat pääsevät lehden sivuille ja mitkä deletoidaan joutamattomina.

Jatkokertomus_1
Puheenaiheeena viimepäivinä on ollut helpotuksen etsiminen talveen, pimeään ja kylmään. Tekisi mieli lähteä ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi kuten serkkuni Jenkkeihin golfaamaan. Tarkistin lääkäriltä, onko totta, että ulkomailla olo estää munuaissiirtojonossa uuden elimen odottamisen. Ei enää onneksi, kunhan vain suunnittelee nopean reitin Helsinkiin.

Mutta, jos jonnekin lähtee, mistä rahat. Osaeläkkeellä täytyy kuitenkin olla 50 % töissä, vaikka puolet tuloista saa eläkkeellä. Miten olisi vuorotteluvapaa? Osaeläkkeeltä ei voi jäädä vuorotteluvapaalle. Mutta jos jäänkin vuorotteluvapaalle, enkä osaeläkkeelle. Ei onnistu, työnantajan pitäsi palkata työtön tilalle ja tässä yt-vaiheessa ei varmaan halua palkata kokoaikasta puolikkaan tilalle.

Osaeläkkeen voi jättää lepäämään kahdeksi vuodeksi tai kuukauden aika rinnastetaan sairaslomaan, jolloin 30 päivän kuluessa eläkkeen alusta voisi aloittaa vuorotteluvapaan.

Sääntöjä ja ohjeita löytyy Kelalta, Kevalta, työkkäristä, OAJilta, mutta mistään ei varmaa ja selkeää. Huomenna jatkan soittokierrosta. Otan yhteyttä Kevaan, joka maksaa eläkkeeni. Viimeksi sinne soittaessani, virkailija sanoi, ettei se ollenkaan tiedä, mutta alkoi kertomaan omasta vuorotteluvapaasta.

Samalla kun mietin rahoitusta, etsin paikkoja missä on turvallista tehdä dialyysi ja aurinko paistaa.




2 kommenttia:

  1. Hei,kannattaa kysellä dialyysimahdollisuuksista hoitajilta. Jokaisessa dialyysipaikassa pitäisi olla listat kaikista hoitopaikoista maailman ympäri. Olen ollut dialyysissä Kanarialla Inglesissä,Teneriffalla Playa de Amerikansissa ja myös Portugalissa,Kreikassa,Tirkissa ja Espanjassa mantereella. Kaikissa on ollut hyvä hoito ja aina helpottaa jos pistät itse. Olin aikoinaan yksityisillä klinikoilla mutta ymmärtääkseni nykyisin on mentävä jonnekin kunnallisiin paikkoihin matkoillakin. Varmaan myös Musilissa tiedetään näistä jutuista,sieltäkin voit kysellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Todella, sinulla on hyvä repertuaari kokemuksia ympäri maailmaa.

      Poista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!