torstai 16. elokuuta 2012

Rapu on koti-ihminen

En leiki Rockya ja juokse sataa porrasta kohti nyrkkeilymenestystä, vaan nautin joka askeleesta tasamaalla, tavoiteena mielen virkeys.

Sisareni sanoi minukin oppivan juoksemaan, helpostikin. Mutta polvet kipeytyvät tärähdyksestä ja portaista. Olen iloinen, että edes vaellan melko terveillä jaloilla. Dialyysissä vieressäni makaa jalka-ambutoituja liian monta. Joka päivä olen kiitollinen kipittäjä. Muistaisinpa myös talvella talloa koululle ja hoitoon, ainakin kolme kertaa viikossa.

Pyöräilin hikihatussa, puuvillaneule ja sukkahousut lensivät tarakalle rautatiesillalla. Polin  kirjakauppaan ja vaihdoin lahjakortin Juha Tantun Armi Ratian Maailmaan. Tanttu seurasi Ratian elämää 60-luvulla vuoden ajan ja kirjoitti kokemastaan kirjan.

Piparkakkutalon (kuuntelin viimeisen levyn viidettä kertaa, lopulta keskellä päivää ja sain kirjan loppuun.) hervottoman seikkailun vastapainoksi haaveilen uppoutumisesta Ratian maailmaan. Miten hän yhdistää kauneuden liike-elämään, kuinka johtaa, mitä hän ajattelee, miten hän ymmärtää maailmaa.

Rapu on hänkin horoskooppimerkiltään, siis lämmin koti-ihminen, ammentaa  historiasta, ei luovu mistään, ottaa ystävät saksiensa väliin ja kulkee takaperin. Sellainen on perusrapu...

Illalla liimattiin ystävän ripsiin lisää pituutta ja katseeseen lumoa, hänen täytyy olla kauneimmillaan hääpäivänään. Kultaa ja valkoista, sydämiä ja ruusuja, orkideoja, onnenkenkiä ja täytekakkuja, tuliroihuja ja ilotulituksia. Häätunnelmaa luodaan, dialyysis huomenna ja sitten vastuullisiin kaason tehtäviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!