perjantai 10. elokuuta 2012

kuukausikokeet

Kuukausikokeessa Natrium ja hemoglobiini olivat liian matalia ja Kalium sekä fofori turhan korkeita.

Suolaa voin siis hieman lisätä, jäätelöä, jugurttia ja juustoa ei kannata enää edes juhlahetkinä nauttia. Mutta miten kasvisyöjänä vähennän kaliumia?

Kaliumia on ainakin kahvissa, kurkussa, tomaatissa, pinaatissa, pavuissa ja herneissä. Kuorineen keitetty peruna on todella pahis, mutta liotettu runsaassa vedessä tai pakastettu paljon parempi. Grillatut tuoreet herkkusienet pahis, mutta purkissa ovat hyviksiä. Ruisleipäkin pahis, varsinkin jatkuvasti nautittuna.

Pakastevihannekset ovat parempia kuin tuoreet, vaikka makua tuoreissa on paljon enemmän. Tuoreet vihannekset pitää pilkkoa, liottaa perunaakin puoli vuorokautta ja vasta sitten keittää runsaassa vedessä. Muistan, että vuosi sitten olin iloinen, kun Kaliumrajoitetta ei vielä ollut. Tilanteet muuttuvat ja elimistö reagoi.

Vaikka labrat masentaa, ilojakin koen. Olen ystäväni kaaso ja auttan häntä prinsessapäivän toteutumisessa. Tänään vietimme pikkupolttarit ja söimme Kipossa voissa paistettua (!) kuhaa. Sain kuhani ilman ruisleipäkuorta ja perunamuussia, jälkiruuaksi nautin sorpettia. kermajäätelön sijaan. Pahislista ei liikaa kasvanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!