tiistai 29. toukokuuta 2012

ei enää kipuja

Kaula on suorastaan hirveä paikka katetrille, varsinkin jos ompeleet on vedetty tiukalle. Nahka soi ja rypyt oikenevat ja silmienväli kiristää. Kaulaan koskee, yöllä irrotin teipin, joka tiukotti ihoani.

Dialyysi oli kamala, yritin vääntää kaulaa useisiin epämukaviin asentoihin, mutta kone ei suostunut vetämään verta kehostani. Kaula oli suorassa, kenollaan, kallellaan, sivuttain, alaspäin, ilman tyynyä, nitkollaan, notkollaan. Lopulta varmaan niskat nurin, silloin yhteistyöhalukkuuteni tyssäsi. Dialyysiajaksi jäi vain kaksi tuntia ja poistoksi 1000 litraa.

Koko hoidon ajan jalat olivat levottomat ja käsi kipeä, lisäksi vasempaan käteen kokeillut neulanpistot puuduttivat myös sen. Tuskaan sain 4 millia OxiNormia, muttei se vienyt kipuja pois. Väliaikainen katetri ei ole tunneloidun veroinen.

Alkaa kuulostaa haastavilta nuo lopulliset dialyysivaihtoehdot. Onkohan ollenkaan kivutonta mahdollisuutta?

3 kommenttia:

  1. Onpas sinulla ollut tosi rankkaa aikaa. Ja tuo lääkärin asenne - kerrassaan törkeyden huippu.
    Sullako ei ole sitten mahdollisuutta vaihtaa pd:iin ?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Pd on yksi vaihtoehto, täytyy tutkia, miten toimisi.

    VastaaPoista
  3. Siksi kysyin vaihtoehtoisesta dialyysista, koska itse tein aikanaan apd:ta eli vatsakalvodialyysia yökoneella. Minulle teki heikkoa jo pelkkä ajatuskin kaulakatetreista tms.
    Tietysti pd ei käy kaikille, mutta kannattaa varmaan kysellä lääkäreiltä tästäkin vaihtoehdosta, jossei nuo veritiet onnistu.

    VastaaPoista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!