maanantai 14. toukokuuta 2012

kesänhoidot

Sirinää en tunne oikealla kädellä, sehän on tunnoton.

Leikkauksessa tehtiin avanne valtimo- ja laskimosuonen välille, tätä kutsutaan virallisesti ciminofisteliksi. Kun fistelissä virtaa veri, se sirisee. Vasemmassa kädessä ei saa enää pitää kelloa, eikä rannerenkaita, ei puristavia hihoja. Verenpainetta siitä ei saa mitata, eikä laittaa tippaa, ei ottaa verikokeita. Mahtaakohan pieniä sormenpää veritippoja saada enää ottaa?

Teipit olen jo ottanut pois ja suihkuttanut haavaa, taputtelemalla kuivannut ja jättänyt ilman sidettä. Haava ei ole tulehtunut, vaikka sitä kutittaakin. Uusi verireitti valmistuu kolmen viikon kuluessa ja sitten tuo tunneloitu katetri puretaan. Nyt käytössä olevaan katetriin laitettiin antibioottilukko, koska tunnelin suu on ärtynyt ja se on suorassa yhteydessä verenkiertoon. Katetri on hankalasti rintsikoiden kohdalla.

Tänään sain hoitajalta uusia ohjeita tunneloidun suuntaamiseksi oikein, ettei se liikkuisi ja aiheuttaisi reijän laajenemista. Sitten mietettiin kesän hoitoja, systemaattiset vuorot kolme kertaa viikossa. Kait on ailistuttava, kun muutakaan vaihtoehtoa ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!