torstai 29. marraskuuta 2012

Salapoliisin hommia

Haittaluokkani on 17, kun maksimi on 20. Mitä ihmettä teen sillä tiedolla?

Haittaluokkataulukon mukaan dialyysi on 13, kun minulla on muita diabeteksesta johtuvia sairauksia, on haittaluokkani yhteenlaskettuna on 17. Soitin verottajalle, kun nettisivuilta löysin vinkkiä mahdollisesta verovähennyksestä. Verottaja kertoi, että haittaluokka kerrotaan viidellä ja siitä määräytyy invaliditeettiprosentti, minulla se on 85. Aikaisemmin se on ollut 40.

Invaliditeetti prosentin perusteella saan varovähennyksiä palkkatuloista kunnallisverotuksessa ja muusta tulosta valtion verotuksessa. Invaliditeettiprosentti on niin suuri, että saan myös oikeuden paikoittaa auton invalidipaikalle ja käyttöveroa ei tarvitse maksaa.

Miksihän tällaista todistusta en saanut jo automaattisesti? Sosiaalihoitaja kertoi vain sairaalan maksukatosta, ei haittaluokasta. Sairaalan pysäköinnin sihteerillä ei ollut mitään neuvoa kun moitin pysäköintivirhemaksuista.

Mitenkähän ihmiset, jotka ovat sairaita jaksavat etsiä kaiken tiedon? Tai jos onsairas ja vanha, kuka pitää puolia, kuka opastaaa? Itse vannon google nimiin. KGV!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!