tiistai 9. lokakuuta 2012


 Dialyysi kuluttaa proteiinia, joten lihamassassa rasvan määrä kasvaa. Juuri siltä minunkin lihamittaukset näyttävät. Kun hoidot alkoivat, samassa määrässä tavaraa oli 20 % rasvaa ja 80 % proteiiinia, nyt tilanne on juuri toisinpäin. Voisi kuvitella, että proteiinin määrää pitäisi sitten rutkasti lisätä.

Koska en syö lihaa, proteiinin lähteinä ovat soija, munan valkuainen, kala ja raejuusto. Täysjyväruisleipä voisi olla hyvä ja monet maitotuotteet, mutta niissä on sitä fosforia, joka oli pahaksi.

Lihassa olisi valkuisiata paljon, varsinkin maksassa ja muissa sisäelimissä. Kornilta tuntuisi, jos kidneypaita alkais popsimaan nyt, kun munuaisia tarvitaan ihan muualle kuin piirakkaan.Ajattelin, että ehkä hirvijauhelihaa spagettikastikkeessa uskoisin voivani syödä, mutta en siitäkään ole varma. Seuraavan kerran kun teen kastikkeen, taidan kokeilla.

Räknäsin valkuislähteitäni ja ruokalistaani ja luin munuais- ja maksaliiton ruokakirjaa. Yhdessä vihkosessa luki, ettei kannata ylenmäärin tankatakaan protskuja. Elimistö käyttää sen minkä tarvitsee ja loput muuttuvat kuona-aineeksi ja ne taas lisäävät turvotusta ja välillisesti urean määrää.

Huomenna välipäivä hoidoista - täytyy tehdä jotain mukavaa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!