maanantai 8. lokakuuta 2012

Mikä on kokemuskouluttaja?

Kokemuskouluttajakoulutus Helsingissä munuais-ja maksaliitossa lauantaina ja sunnuntaina. Olipa niin mukavaa kohdata kohtalotovereita, oppia viestimään, tutustua ihmisiin ja taivastella elämän (varsinkin sairauden) jännittävyyttä.

Kokemuskouluttaja kertoo omista, subjektiivista kokemuksitaan sairauteensa liittyen. KoKo-kouluttajia voi pyytää vaikka terveydenhuoltoalan koulutuksiin, -täydennyskoulutuksiin tai sairaaloihin, kuntoutuksiin tai sopeutumiskursseille. Meidän tiedot löytyy KoKo-pankista netistä ja opettajille annetaan tunnukset, joilla he pääsevät valitsemaan sopivasti sairaita tai tervehtyneitä.

Koulutuksessa oli ihan parhaita pikkuesitykset, joissa harjoiteltiin havainnollistamista ja esityksen rungon tekemistä. Vetäjät olivat valinneet mukavia aiheta: Minä selviytyjänä, Toivo, Järjestötoiminasta vertaistukea, Vuorovaikutus potilastyössä, itse valmistelin alustuksen esitietopäiville predialyysivaiheessa oleville ja heidän läheisilleen.

Tarinaani jaoin niin innostuneesti, että ohjaajat harmittelivat, ettei heillä ole munuaissairautta. Heidän mielestään olisi niin mukava kokea kaikki kehumani sairaalan palvelut. Ihmettelen itsekin, miten sen tein. Juuri edellisenä päivänä itkin huonoa oloa ja turvotuksia, sitten olen ammatillinen, sinut sairauteni kanssa, jaan onnistumisia, kehun hoitotiimiä ja katson luottavaisesti kohti tulevaa. Asenne on positiivinen, toivottavasti se jaksaa kantaa, jopa elinsiirtoarpajaisissa.

Yövalvomisesta on se hyöty, että kuulen ja ymmärrän heti, jos puhelimeni soi. Kuulin, että yöllä, yleensä yöllä, soitto munuaisista tulee.

2 kommenttia:

  1. Oli tosi kiva tavata ihan oikeasti eikä vaan näiden blogien kautta! :) Sinähän olet ammattilainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!
      Toivo oli juuri sinulle.
      Hyvä runko ja esitys.
      Voi hyvin.
      Tiina

      Poista

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!