sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Hemodialyysi oli enää ainut mahdollinen

Lääkäri antoi minulle muutamia päiviä aikaa valita dialyysimuoto. Olin jo aiemmin miettinyt, etten halua tehdä hoitoa kotona, koska en halunnut kodin muuttuvan hoitolaitokseksi. Pussidialyysi oli kuulemma yksinkertainen ja helppo tehdä työpäivänäkin, kerrottiin Diabeteskeskuksessa. Kun sanoin näin lääkärilleni, hän hieman ihmetteli viestiä eikä pitänyt asiaa totena. Hylkäsin siis pussihoidon. Yönaikainen konepuhdistus oli minulle ihan mahdoton, koska yöuneni ovat maksimissaan kuusituntia, nekin koostuvat pikkupätkistä, enkä jaksanut maata sängyssä pitkiä aikoja. Levottomat jalat, unettomuus ja kivut ja säryt pitivät minut liikenteessä lähes koko yön.

Seuraava yö oli taas kivuin ja säryin kruunattu, joten uneni jäivät todella minimiin, Kirjoitin sähköpostia lääkärilleni ja munuaishoitjalle keskellä yötä, aamu kahdeksalta sain puhelinsoiton, jossa minunlle kerrottiin, että sairaalassa laitetaan kaulalle hanat ja dialyysi aloitetan parin päivän kuluttua.

Mahtavaa palvelua ja nopeaa toimintaa! Hemodialyysi oli ainut vaihtoehto, koska hoidon aloittaminen piti tapahtua välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!