perjantai 27. huhtikuuta 2012

Siivousta ja päiväkaffeja

Nyt sen vasta huomaan, miten mukava on herätä ilman turvotusta. Silmien alla ei roiku vesipusseja, jalat ovat sileät, jopa verisuonet näkyvät ja sormetkin taipuvat, tai taipuisivat, ellei hermosärky koukistaisi oikean käden sormia.

Hieroja sanoi, että näytän ihan toiselta ihmiseltä, kuin kuukausi sitten. Hän taisi viimeksi nähdä minua  usean valvotun yön jäkeen, päänsäryssä, turvoksissa. Onhan minulla itselläkin parempi olo nyt.

Eilen tuli tieto, että fisteli laiteaan toukuun alussa. Se täytyy leikata vasempaan käteen ja voi aiheuttaa turvotusta tai kipuja. No, sitten niitä on tasapuolisesti molemmissä käsissä! Nyt, kun odotan leikkausta vasenta kättä ei saa rasittaa. Hoitaja sanoi mukavasti, että jos olet tajuissasi, niin älä anna ottaa mitään kokeita vasemmasta kädestä. Hyvähän se on huomioida, joskus voin kyllä olla tajuissani, mutta olenko ymmärryksessä?

Rokotusohjelma on käynnissä, Pneumovax oli eilen vuorossa. Unohdin Papa kokeen, täytyy tilata uusi aika neuvolaan.

Kun saisin vammaistukipäätöksen, voisin ostaa ikkunanpesupalvelun. Luutun (=puhdistusliinan) vääntäminen (=puristelu) on työlästä tajuttomalla oikealla kädellä, eikä siivoaminenkaan  (=puhdistuspalvelu) oikein onnistu. (Sanat ovat tärkeitä. Vuosia sitten äiti pyysi meitä sisareni kanssa siivoamaan ja puhui lattian luuttuamisesta, johon sisareni tokaisi:"Luuttu on soitin...")

Lauantaina kaupunkipäivä ja päiväkahvit Moccassa. Rentouttavaa. Pyyhin lattiat kostealla, ennen kaupunkikierrosta, eli moppaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!