tiistai 10. huhtikuuta 2012

huonosti nukuttu yö.  Pakko oli nousta jo viideltä. sormet koukussa ja kipeinä, jalat eivät pysy enää paikallaan, päähän koskee. Montakohan Sifrolia olen jo syönyt? Jos vielä syön jonkun rauhoittavan lääkkeen, en jaksa lähteä töihin, siispä viisainta nousta ja keittää kaurapuuroa, hakea Kainuunsanomat postilaatikosta ja aloittaa aamutoimet.
Nyt jää univajetta, se varmaan tasautuu seuraavana yönä. Toivottavasti!



Yölliset kivut mahtavat johtua eilisestä hoidosta tai korkeista sokereista. Pumpustahan loppui insuliini kesken päivän, mutta vaikutukset kestivät pitkään, vaikka korjasin tilannetta niin isoilla annoksilla kuin uskalsin. Sokeriarvot olivat korkeimmillaan 26, nyt onneksi 5. Kun nukkumaan mennessä luvut ovat yli 20, käyn mittaamassa kerran tunnissa ja lisään insuliinia. Pikkusen hiilaria mukaan, vaikka leipää, ettei äkkiromahdusta tule.

Äkkiromahdus tarkoittaa tajuttomuuttaa, hypotilaa. Yöllä tuntemukset ovat heikkoja, ehkä joskus hikoilen. Poikani tietää, miten toimia ja osaa tuoda minulle sokerimehua tai hunajaa. Monesti se auttaa, mutta ellen herää hän tilaa ambulanssin ja ensiaputyypit laittavat sokerinestettä suoraan suoneen. Elvyn yleensä nopeasti ja töihinkin voin lähteä. Viimeksi ensiavun miehet vierailivat meillä ehkä kuukausi sitten.

Hypo on matalansokerintila. Joillakin 3 on jo liian matala Valveilla ollessa tunnen oireita 3-2 arvoilla. Silloin kieli alkaa puutua, sanoista ei saa selvää, kylmä hiki nousee pintaan ja olo on heikko. Onnekseni läheiseni osaavat lukea minua ja antavat jotain makeaa, jopa työkaverini tietävät missä Siripiriä säilytän.

Tunneilla minulla on yleensä Siripiri purkki mukana, mutta mittaan sokerit lähes aina ennen tuntien aloitusta, jotta välttyisin ikävältä matalansokerin tunteelta. Yritän muistaa syödä ja mittailla, mutta joskus on vain liian kiire....

Hei aurinko alkaa nousta, päivä valkenee. Jomotus kädessä jatkuu ja joku jyskyttää ohimooni, oksettakin. Yritän nyt sitä kaurapuuroa, pari, kolme yksikköä insuliinia ja aamulääkkeet (verenpaine, nesteen poisto, verenohennus, d-vitamiini sitten illalla ja panadolin tarvitsen käden ja pään särkyyn).

Tänään opiskelijoiden kanssa InDesignilla esitteen tekemistä ja julisteen suunnittelua. Onneksi kollegani asiantuntijana opettaa ohjelmaa, minä visuaalisuutta ja markkinoinnillisuutta. Jaksaisinpa opetustunnit, valmistelevat työt voin tehdä kotona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!